Οι προηγούμενες διοργανώσεις

Δείτε τους νικητές των προηγούμενων διοργανώσεων, καθώς και στιγμιότυπα από τις Τελετές Απονομής

Sleep Awards 2023

Ο θεσμός που αναδεικνύει την αριστεία και την καινοτομία στα προϊόντα και τις υπηρεσίες ύπνου

Την Τρίτη 30 Μαΐου, στον πολυχώρο Χείρωνας, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Sleep Awards 2023. Για 2η συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκαν στην Ελλάδα από την BOUSSIAS events τα Sleep Awards, με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τα υψηλής ποιότητας προϊόντα, τις καινοτόμες επιχειρήσεις και τις πρωτοποριακές υπηρεσίες που αφορούν τον ύπνο.

Περισσότερα από 80 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εταιρειών-επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο χώρο και διαθέτουν σχετικά με τον ύπνο προϊόντα και υπηρεσίες.

Συνολικά, διακρίθηκαν 20 εταιρείες-επιχειρήσεις από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων.

Sleep Awards 2023

Πιο συγκεκριμένα, Βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: Baby Star Anesti – Farazakis PC Nursery Products, ECOMAT, entos, Homico, HOUSEMARKET A.E. IKEA, KS KOYPPAS – AΦΟΙ ΚΟΥΠΠΑ Ε.Ε, Magniflex, Mat&Pil– Χουδελούδη, NAT MAT dy kouppas – ΑΦΟΙ ΚΟΥΠΠΑ, NATURALSTROM– NATUTAL DECO, Prosleep, sklivanitis, SKLIVANITIS handmade sofa bed strom, TAILORBED, Trikki Strom, Vasilis Papadias Design Studio, ΑΛΦΑ STROM, ΑΦΡΟΚΟΠΤΙΚΗ O.E NAP CONCEPT, ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ και ΩΡΙΩΝΑΣ ΑΕΒΕ- Orion Strom.

Επίσης, οι υποψηφιότητες οι οποίες κατέκτησαν την υψηλότερη βαθμολογία στο σύνολο κάθε πυλώνα, αποσπώντας το Platinum Βραβείο ήταν οι: Bedford Luxury by King Koil και entos Sleep Centers.

Η βραδιά όπως πάντα κορυφώθηκε με την απονομή των μεγάλων βραβείων της χρονιάς, των Grand Awards, όπου η entos αναδείχθηκε Sleep Company of The Year, η ΑΛΦΑ STROM αναδείχθηκε Greek Μanufacturer Sleep Brand και η King Koil αναδείχθηκε Best imported Sleep Brand.  

Η βραδιά των βραβείων ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Άννας Μαρίας Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project, BOUSSIAS events, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η ανάγκη και η απαίτηση για περισσότερο και καλύτερο ύπνο από τη μια και η αδυναμία εκατομμυρίων ανθρώπων να τον εξασφαλίσουν από την άλλη μεριά, οδήγησαν στη δημιουργία και στη γιγάντωση μιας πολυεπίπεδης αγοράς ειδών και βοηθημάτων ύπνου, η αξία της οποία άγγιξε τα 83.4 δισ. δολάρια το 2022 και προβλέπετε το 2030 να φθάσει τα 124.97 δισ. δολάρια ακολουθώντας ένα μέσο ρυθμό ανάπτυξης 5.95%. Υπολογίζεται ότι ο τζίρος της παγκόσμιας αγοράς στρωμάτων θα φτάσει το 2028 στα 42,84 δισ. δολάρια. Στην Ελλάδα η συγκεκριμένη αγορά τρέχει επίσης με μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης στην παραγωγική βάση». 

Στην συνέχεια, η Μαρία Μίχα, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των Sleep Awards 23, Ιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, Επιμελήτρια Α’ Π.Γ.Ν “Αττικόν”, Ταμίας Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, άφησε το δικό της ξεχωριστό στίγμα στην βραδιά με το μήνυμά της αναφέροντας: «Ο ύπνος είναι μια μυστηριώδης κατάσταση ύπαρξης. Αποτελεί μια κατάσταση διαφορετικής συνειδητότητας και περιορισμένης αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον αλλά και μια απολύτως απαραίτητη επανορθωτική διαδικασία για τον οργανισμό. Ο καλός ύπνος είναι αναγκαίος για την καταγραφή και την αποθήκευση νέων αναμνήσεων, την επουλωτική διαδικασία, την εύρυθμη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και την ορμονική ισορροπία. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το σώμα έχει την ικανότητα να αυτοθεραπεύεται και να απαλλάσσεται από τα μεταβολικά απόβλητα που δημιουργούνται κατά την εγρήγορση. Ο ποιοτικός ύπνος είναι τόσο σημαντικός για το ευ ζην όσο η διατροφή και η άσκηση. Η χρόνια στέρηση ύπνου, η κακή ποιότητα και οι διαταραχές ύπνου πλήττουν τόσο την ευεξία όσο και την υγεία, με σοβαρές συνέπειες σε βάθος χρόνου, όπως διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος, σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, παχυσαρκία και καρδιακές παθήσεις. Η BOUSSIAS events διοργανώνει για δεύτερη φορά στην Ελλάδα τα Sleep Awards, που αποσκοπούν στην ανάδειξη και επιβράβευση της αριστείας και καινοτομίας στα προϊόντα και τις υπηρεσίες ύπνου, προάγοντας την έννοια της ποιότητας ζωής και ευεξίας του πολίτη. Με αξιοκρατία και με κριτήρια ποιότητας, όπως η γνώση, η πείρα, η καινοτομία, η ποιότητα και ο πρωτότυπος σχεδιασμός των προϊόντων, η κριτική επιτροπή, η οποία αποτελείται από επίλεκτα μέλη της επιστημονικής κοινότητας και καταξιωμένα στελέχη της αγοράς, αξιολόγησε τις καλύτερες υποψηφιότητες με στόχο την ενημέρωση του αγοραστικού κοινού».

Επίσης, χαιρετισμό στη βραδιά της τελετής απονομής απηύθυνε ο Αντώνιος Μαθιόπουλος, Φυσίατρος, ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε: «Κοιμόμαστε περίπου το ένα τρίτο του συνολικού χρόνου της ζωής μας, κι αυτό είναι απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας. Ο καλός ύπνος είναι αναγκαίος για την ανάπαυση των εγκεφαλικών νευρικών κυττάρων και την καλή λειτουργία της μνήμης και της εκμάθησης. Ο καλός ύπνος μας αναζωογονεί, μας γεμίζει ενέργεια, βοηθά στη συγκέντρωση, στη λήψη αποφάσεων, στη δημιουργικότητα και μας βοηθάει να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Η έλλειψη ύπνου δυσκολεύει την επίλυση προβλημάτων, τον έλεγχο των συναισθημάτων και της συμπεριφοράς και έχει ως αποτέλεσμα την μειωμένη παραγωγικότητα στην εργασία. Ο ύπνος ενισχύει τις διαδικασίες επούλωσης και επιδιόρθωσης της φυσιολογικής φθοράς που υφίστανται η καρδιά και τα αγγεία, με συνέπεια, όταν δεν κοιμόμαστε επαρκώς, να αυξάνονται πολύ οι πιθανότητες εμφάνισης πρόωρης γήρανσης, καρδιοπάθειας, νόσου των νεφρών, υπέρτασης, σακχαρώδους διαβήτη και εγκεφαλικού επεισοδίου. Ο καλός ύπνος βοηθάει επίσης στην εύρυθμη λειτουργία των ορμονών. Η έλλειψή του αυξάνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας, γιατί επηρεάζονται η γκρελίνη και η λεπτίνη, με αποτέλεσμα να αυξάνεται το αίσθημα της πείνας και να τρώμε περισσότερο. Επίσης επηρεάζεται η ινσουλίνη και η αυξητική ορμόνη στην διάρκεια της παιδικής ηλικίας. Το ανοσοποιητικό μας σύστημα, δηλαδή η άμυνα του οργανισμού μας, ενισχύεται από τον καλό ύπνο, ενώ η έλλειψή του οδηγεί σε συχνές λοιμώξεις. Ο σημαντικότερος παράγοντας για να εξασφαλίσουμε έναν καλό ύπνο, είναι η σωστή επιλογή ενός ποιοτικού στρώματος που να ταιριάζει στον σωματότυπό μας. Στους ασθενείς μου, που ζητούν την γνώμη μου, συνιστώ πάντα συνδυασμό στρώματος ανωστρώματος, για την καλύτερη υποστήριξη του σώματος και την πρόληψη της οσφυαλγίας, όπως και σωστό μαξιλάρι, που είναι απαραίτητο για την σωστή υποστήριξη της κεφαλής και του αυχένα στην διάρκεια του ύπνου και την πρόληψη αυχενικών παθήσεων».

Το μη διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς ολοκληρώθηκε με την απονομή των τιμητικών βραβείων για τα Sleep Awards 2023, όπου o Αναστάσιος Μπονάκης, Νευρολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΚΠΑ, παρέλαβε τιμητικό βραβείο για το ερευνητικό του έργο και την ευαισθητοποίηση της κοινότητας στις διαταραχές ύπνου.  

Χορηγός της τελετής απονομής των Sleep Awards 2023 ήταν η ECOMAT, μια ελληνική εταιρεία που ειδικεύεται σε στρώματα και προϊόντα ύπνου.

Official Publications: Marketing Week, Daily Fax.

Sleep Awards 2022

Ένας θεσμός που προάγει την ποιότητα ύπνου και
κατ’ επέκταση την ψυχική ισορροπία του ανθρώπου

Την Πέμπτη 02 Ιουνίου, στο House 124, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Sleep Awards 2022 που διοργανώθηκε από την BOUSSIAS. Για 1η  χρονιά στην Ελλάδα επιβραβεύτηκε και αναδείχθηκε η αριστεία και η καινοτομία στα προϊόντα και τις υπηρεσίες ύπνου.

Περισσότερα από 70 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Φορέων, Ινστιτούτων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων που αφορούσαν εταιρείες που διαθέτουν επαγγελματικούς χώρους,  υπηρεσίες και προϊόντα που αφορούν τον ύπνο και κατ’ επέκταση βοηθούν την εύρυθμη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. 

Συνολικά, διακρίθηκαν 12 εταιρείες και φυσικά πρόσωπα από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων.

Sleep Awards 2022

Πιο συγκεκριμένα, Βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: Aboutnet _ Ecomat, Eau Thermale Avène – Pierre Fabre, ECOMAT, entos, Greco Strom, Homico, IKEA HOUSEMARKET, Imperial Strom – Φ. Αυλωνίτης ΑΕΒΕ, Lavera Greece, MATT ROYAL,  TAILORBED  και Παιδί και Ανάπτυξη.

Επίσης, οι εταιρείες οι οποίες κατέκτησαν την υψηλότερη βαθμολογία σε ολόκληρη την ενότητά που συμμετείχαν, αποσπώντας το Platinum Βραβείο ήταν οι: entos, Imperial Strom – Φ. Αυλωνίτης ΑΕΒΕ και Aboutnet / Ecomat.

Τέλος, η βραδιά κορυφώθηκε με την απονομή των μεγάλων βραβείων της χρονιάς, των Grand Awards, όπου η Greco Strom αναδείχθηκε COMPANY OF THE YEAR  και η Serta αναδείχθηκε BRAND OF THE YEAR 

Η βραδιά είχε ξεκινήσει με την απονομή του τιμητικού βραβείου για τα Sleep Awards 22, όπου o Δημήτρης Δικαίος, Καθηγητής Ψυχιατρικής, υπεύθυνος Μονάδας Μελέτης Ύπνου Αιγινήτειου Νοσοκομείου, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Υπνολογίας, παρέλαβε το τιμητικό βραβείο για το ερευνητικό του έργο στη Μονάδα Μελέτης Ύπνου του Αιγινήτειου Νοσοκομείου.

 

Στην συνέχεια, η Κωνσταντίνα Πετροπούλου, MD, PhD, Συντονίστρια Διευθύντρια Β ́κλινικής Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου-Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης, τ. Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των Sleep Awards 22, άφησε το δικό της ξεχωριστό στίγμα στην βραδιά με το μήνυμά της, το οποία και ανέφερε: «Τα Sleep Awards προάγουν την έννοια της ποιότητας ζωής και ευεξίας του πολίτη, που μέσα στο καθημερινό του τρέξιμο επιβίωσης, έχει ανάγκη να προσφέρει στον εαυτό του και στην οικογένεια του στιγμές χαλάρωσης, επανατροφοδότησης και καλής κατάστασης στην σωματική και ψυχική του υγεία. Η καλή ποιότητα ύπνου προσφέρει στον άνθρωπο την απαραίτητη ενέργεια και ψυχική ισορροπία για να ξυπνήσει γεμάτος ιδέες, ενδιαφέροντα, και θετική σκέψη σε όλα τα επίπεδα, είτε αυτό αφορά στην δουλειά του, είτε στις διαπροσωπικές του σχέσεις, είτε τις ψυχαγωγικές του δραστηριότητες. Είναι πολύ σημαντικό να επιβραβεύονται εταιρείες και πρόσωπα που προτάσσουν ως φιλοσοφία τους, την παραγωγή προϊόντων που θα αποδώσουν στον καταναλωτή πολίτη, την αξιοπιστία, την εμπιστοσύνη και την χρηστικότητα προϊόντων, που διαθέτουν χαρακτηριστικά ποιότητας, αποδοτικότητας και αντοχής μέσα στον χρόνο. Με σεβασμό, αξιοκρατία και με κριτήρια ποιότητας, η επιτροπή αξιολόγησης που αποτελείται από επίλεκτα μέλη, αξιολόγησε και βραβεύει τις καλύτερες υποψηφιότητες  στις κατηγορίες, καλύτερο στρώμα, καλύτερο στρώμα ειδικού τύπου, ειδικού τύπου μαξιλαριού, καλύτερο πάπλωμα και σεντόνια, περιποίηση προσώπου, υπηρεσίες».

Επίσης, η Άννα Μαρία Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project, Boussias, στον χαιρετισμός της ανέφερε: «Πρόκειται για μια πολυεπίπεδη αγορά που αφορά την ευεξία και την ποιότητα της ζωής μας. Η βιομηχανία του ύπνου σε κάθε κλάδο που την υποστηρίζει χαρακτηρίζεται με προϊόντα και υπηρεσίες που παράγονται με σύγχρονη τεχνολογία και αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Το μεγαλύτερο μερίδιο κατέχει η στρωματοποιία. Η αγορά των στρωμάτων με ιστορία μεγαλύτερη από 50 χρόνια εξελίχθηκε μέσα από μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις οι οποίες στις μέρες μας εξελίχθηκαν σε σύγχρονες βιομηχανικές επιχειρήσεις που έχουν κατακτήσει και τις διεθνείς αγορές αναπτύσσοντας σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα».

Υποστηρικτές της τελετής απονομής των Sleep Awards 22 ήταν οι ECOMAT και entos.

Χορηγοί επικοινωνίας των Sleep Awards 22 ήταν οι: decoration.gr και ow.gr.

Tα βραβεία και οι νικητές

Sleep Company of The Year
entos
Greek Μanufacturer Sleep Brand
ΑΛΦΑ STROM 
Best imported Sleep Brand
King Koil
Πυλώνας 1. Προϊόντα
PLATINUM Homico | Bedford Luxury by King Koil 
Κρεβάτι
Καλύτερο μεταλλικό κρεβάτι
GOLD KS KOYPPAS - AΦΟΙ ΚΟΥΠΠΑ Ε.Ε | Μεταλλικό κρεβάτι MILANO
Καλύτερο κρεβάτι επενδυμένο με ύφασμα
GOLD SKLIVANITIS handmade sofa bed strom | Επενδυμενο κρεβατι parti
Καλύτερο κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο
GOLD ECOMAT | Κρεβάτι CUBE με αποθηκευτικό χώρο
SILVER entos | Porto by Serta
Kαλύτερο κρεβάτι για κατοικίδια
GOLD Mat&Pil - ΧΟΥΔΕΛΟΥΔΗ ΙΚΕ | Ανατομικό Κρεβάτι κατοικίδιων - PetBed
SILVER  IKEA | Κρεβάτι - σπίτι για γάτα LURVIG
 BRONZE ECOMAT | Κρεβάτι σκύλου LAZY
Στρώμα (Εγχώριας Παραγωγής)
Καλύτερο Στρώμα με Φυσικά Υλικά
GOLD TAILORBED | Στρώμα Ποίημα (Αποκλειστικά φυσικών υλών - χωρίς ελατήρια)
SILVER Trikki Strom | Terra
 BRONZE sklivanitis | IQO matress
Καλύτερο Στρώμα με Αφρώδες Υλικό Μνήμης
GOLD Mat&Pil - ΧΟΥΔΕΛΟΥΔΗ ΙΚΕ | Στρώμα Ύπνου Mat2Flip
SILVER ΑΛΦΑ STROM | KING
Καλύτερο Tailor Made Χειροποίητο Στρώμα
GOLD sklivanitis handmade sofa bed strom | lote matress
SILVER NATURAL STROM | Tailor Made Χειροποίητο Ανατομικό στρώμα AURA
Καλύτερο Παιδικό Στρώμα
GOLD Mat&Pil - Χουδελούδη IKE | Παιδικό Στρώμα Baby Coco με Memory Foam
Kαλύτερο Value for Money Ξενοδοχειακό Στρώμα
GOLD ΑΛΦΑ STROM | CLASSIC AAA
SILVER ΑΛΦΑ STROM | WHITE ORTHOPEDIC
 BRONZE KS STROM - ΑΦΟΙ ΚΟΥΠΠΑ ΕΕ | Στρώμα HYBRID ENJOYMENT
Καλύτερο Στρώμα Εξωτερικού Χώρου
GOLD ΑΦΡΟΚΟΠΤΙΚΗ O.E NAP CONCEPT | Ελληνικό χειροποίητο στρώμα εξωτερικού χώρου - Outdoor Nap Mattress
Καλύτερο Στρώμα σε Κουτί με Περίοδο Δοκιμής
GOLD Mat&Pil- ΧΟΥΔΕΛΟΥΔΗ ΙΚΕ | Στρώμα Ύπνου 3D Mat με Memory Foam
Καλύτερο Βρεφικό Προϊόν Ύπνου
GOLD Baby Star Anesti - Farazakis PC - Nursery Products | Ελληνικό Βρεφικό Προϊόν Ύπνου
Καλύτερο Υποαλλεργικό Στρώμα
GOLD NAT MAT dy kouppas - ΑΦΟΙ ΚΟΥΠΠΑ ΕΕ | Ανατομικό στρώμα NATURAL BAMBOO
Καλύτερο Ανατομικό Στρώμα
GOLD ΑΛΦΑ STROM | SILVER
SILVER ΑΛΦΑ STROM | ANATOMIC
 BRONZE ΑΛΦΑ STROM | COMFORT
Καλύτερο Ορθοπεδικό Στρώμα
GOLD ΑΛΦΑ STROM | CLASSIC AAA
Καλύτερο Μαλακό Στρώμα
GOLD ΑΛΦΑ STROM | GLORIOUS
Καλύτερο Μέτριο Στρώμα
GOLD ΑΛΦΑ STROM | KING
SILVER ΑΛΦΑ STROM | LEGEND
Καλύτερο Σκληρό Στρώμα
GOLD ΑΛΦΑ STROM | CLASSIC AAA ULTRA MINI
Στρώμα (Εισαγωγής)
Καλύτερο Στρώμα με Φυσικά Υλικά
GOLD Homico | Camden Luxury by King Koil
SILVER entos | Tribeca by Serta
 BRONZE Homico | Grayson by King Koil
Καλύτερο Στρώμα με Αφρώδες Υλικό Μνήμης
GOLD entos | Mythos by Royal Crown
SILVER entos | Ritz by Serta
 BRONZE Homico | Rhodes by King Koil
 Καλύτερο Value for Money Ξενοδοχειακό Στρώμα
GOLD ECOMAT | Βρεφικό στρώμα COCOON
SILVER IKEA | Στρώμα αφρού για επεκτεινόμενο κρεβάτι VIMSIG
Καλύτερο Value for Money Ξενοδοχειακό Στρώμα
GOLD entos | Nobility Suite by Serta
SILVER Homico | Lancester by King Koil
 BRONZE ECOMAT | Στρώμα CORAL
 Καλύτερο Ξενοδοχειακό Στρώμα για Luxury Hotel
GOLD Homico | Bedford Luxury by King Koil
SILVER entos | Presidential Suite by Serta
 BRONZE ECOMAT | Στρώμα MAGMA
Καλύτερο Υποαλλεργικό Στρώμα
GOLD Homico | Camden Luxury by King Koil
SILVER Homico | Westlake by King Koil
 BRONZE entos | Regency by Serta
Καλύτερο Ανατομικό Στρώμα
GOLD Magniflex | MagniStretch
SILVER entos | Ritz by Serta
 BRONZE ECOMAT | Στρώμα MAGMA
 Καλύτερο Στρώμα Αφρού
GOLD entos | Flow by Serta
Καλύτερο Μαλακό Στρώμα
GOLD Homico | Penrose by King Koil
 Καλύτερο Μέτριο Στρώμα
GOLD entos | Ritz by Serta
SILVER Homico | Grayson by King Koil
 BRONZE ECOMAT | ΣΤΡΩΜΑ PEARL
Περιφερειακά Προϊόντα Ύπνου
Καλύτερο Ανώστρωμα
GOLD ECOMAT | Ανώστρωμα GOLD
SILVER IKEA | Το ανώστρωμα από φυσικά υλικά - TISTEDAL
 BRONZE ΑΛΦΑ STROM | SMART
Καλύτερο Παιδικό Μαξιλάρι
GOLD Mat&Pil - Χουδελούδη ΙΚΕ | Παιδικό Μαξιλάρι Ύπνου AirFreeze Classic Memory Foam
Καλύτερο Duvet
GOLD IKEA | Πάπλωμα ζεστό FJALLHAVRE
Καλύτερα Σεντόνια
GOLD IKEA | Σεντόνι με λάστιχο NATTJASMIN
Καλύτερο Πάπλωμα / Κουβέρτα Βαρύτητας
GOLD Prosleep | Kουβέρτα βαρύτητας της Prosleep
Καλύτερο Ανατομικό Μαξιλάρι
GOLD Mat&Pil- Χουδελούδη ΙΚΕ | Μαξιλάρι Ύπνου AirFreeze Wavy με Memory Foam σε Ανατομικό Σχήμα
SILVER ECOMAT| Μαξιλάρι F1
Καλύτερο Μαξιλάρι με Πούπουλο
GOLD IKEA | Μαξιλάρι ψηλό απο φτερά και πούπουλα - BERGVEN
Καλύτερο Μαξιλάρι με Αφρώδες Υλικό Μνήμης
GOLD Mat&Pil- Χουδελούδη ΙΚΕ | Μαξιλάρι Ύπνου AirFreeze Memory Foam σε Κλασικό Σχήμα
SILVER IKEA | Εργονομικό μαξιλάρι KLUBBSPORRE
Πυλώνας 2: Βιομηχανία
Εταιρεία με την μεγαλύτερη δυναμική ανάπτυξης
GOLD ΩΡΙΩΝΑΣ ΑΕΒΕ- Orion Strom
Πυλώνας 3: Retail
PLATINUM entos | entos Sleep Centers
Καλύτερο Design Καταστήματος
GOLD Vasilis Papadias Design Studio | sklivanitis handmade bed strom
Καλύτερη Αλυσίδα Καταστημάτων
GOLD entos | entos Sleep Centers
Πυλώνας 4: Υπηρεσίες
 Καλύτερο Κέντρο Συμβουλευτικής Ύπνου για Παιδιά
GOLD ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Θετική Εκπαίδευση Ύπνου™ |  Καλύτερο κέντρο συμβουλευτικής ύπνου για παιδιά